Ensarullah’ın, İsrail'e ait bir yük gemisine el koyduğu doğrulandı. İsrail ordusu, geminin İsrail için Türkiye'den yola çıkan bir gemi olduğunu duyurdu.
‘İsrailli şirketlere ait gemilere saldıracakları' tehdidi yineleyen Sana merkezli Yemen Silahlı Kuvvetleri ve Ensarullah, İsrail yük gemisini ele geçirdi. Tel Aviv yönetimi ise, söz konusu geminin İsrail'e ait olmadığını bildirdi. İsrail ordusunun açıklamasında, Kızıldeniz'de alıkonulan geminin Türkiye'den Hindistan'a gitmek üzere yola çıktığı aktarıldı.
El Cezire, İsrailli yetkililerin daha sonra geminin İsrailli bir iş insanına ait olduğunu doğruladığı yönünde ajanslara sondakika haber olarak geçti.
Geçtiğimiz saatlerde açıklama yapan Yemen Silahlı Kuvvetler askeri sözcüsü Yahya Seri, İsrail bandıralı her türlü gemiyi hedef alacaklarını ifade etmişti. Abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılara bir tepki olarak İsrail gemilerini hedef alacaklarını tekrarlayan Seri, İsrail ve ABD'yi abluka altındaki Gazze Şeridi'nde "soykırım" yapmakla suçlamıştı.
Ensarullah ve İsrailli yetkililer geminin ele geçirildiği bilgisini doğruladılar.
19.11.2023 Ekran Gazetesi
Gannuşi:Aksa Tufanı Nuh tufanı gibi olacak
22.11.2023
İsrail Saldırılarında Türkiye'den 2 Şehit
22.11.2023
Yine fırladılar orta yere | Vahdettin İnce
27.11.2023
Üstün Bol ile Derkenar..
01.11.2023
Ankara'daki STK'lardan Filistin Bildirisi..
02.11.2023
IRAK NOTLARI (VII) / Harun AYKAÇ
25.09.2020
STK’lar Sararırsa DERVİŞ ARGUN 24.11.2023
YÜZ YILLIK MUHASEBE ÜSTÜN BOL 04.11.2023
İtaat ve Sadakat Özgürlüğü ATASOY MÜFTÜOĞLU 07.11.2023
Akran Zorbalığı ve Çeteleşme MUHSİN GANİOĞLU 31.10.2023
Nefret Tanrısı Yehova ENES TARIM 03.11.2023